Wesley Pittens maakt goed begin in het EK Enduro

Wesley Pittens van Pittens Racing heeft een goed begin gemaakt van het Europees Kampioenschap Enduro. De wedstrijd werd verreden in Italië en was voor Pittens de eerste wedstrijd van het jaar!

Wesley was enthousiast dat hij sinds lange tijd weer een wedstrijd kon rijden. Op de eerste dag heeft hij geprobeerd om alles goed op te bouwen. ‘’In iedere proef ging het beter. Ik heb lekker gereden maar wel was het een pittig dagje,’’ vertelde Wesley na de eerste dag.

De rijder uit Vorstenbosch legde beslag op een twaalfde plaats in de +250 4-takt klasse. Op zondag opende Pittens gelijk sterk in de eerste proef en wist een tijd in de top tien neer te zetten. Ook in de tweede en derde proef ging het super en ditzelfde was het geval in de endurotest van de tweede ronde.

‘’Vlak voor de tweede proef begon het wat te regenen waardoor het gladder werd. Dit had tot gevolg dat ik een grote fout maakte en veel tijd verloor. De regen hield aan maar in de derde proef wilde ik nog eens alles op alles zetten om de verloren tijd goed te maken. Helaas kwam ik op de gladde omstandigheden opnieuw ten val en eindigde uiteindelijk op negen seconden van de tiende man en werd dertiende.’’

Na de laatste test stond de rijders nog een pittig stukje route te wachten. Wesley reed samen met Thierry in de minuut en samen wisten ze de finish te halen. Bij een stijle klim hielpen ze elkaar om boven te komen want door de harde regen en sneeuw was het allemaal spekglad geworden!

‘’Al met al kijk ik terug op een goede eerste EK enduro. Ik ben tevreden met mijn snelheid voor nu en vanaf hier moeten we weer verder. Bedankt aan Peter, Thierry, Dian, Henk en natuurlijk aan alle sponsoren.

Recent Posts