Wesley Pittens pakt podiumplaats in ONK Enduro in Hellendoorn

Wesley Pittens van Yamaha Netherlands Pittens Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op het podium geeindigd.

Pittens mengde zich in de beginfase goed in de strijd om de ereplaatsen maar reed in de laatste ronde op safe om zijn podiumplaats veilig te stellen.

Op vrijdag had Wesley de proeven goed verkend en keek reikhalzend uit naar de start op zaterdag. Vanaf de eerste proef liep het lekker met Wesley en was het spannend in de top 5. In de tweede ronde gebeurde er veel met andere rijders die dicht bij hem zaten en moesten naar het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken. Opdat moment stond Wesley op een derde plaats met een achterstand van twintig seconden op de twee koplopers. Daarnaast had hij meer dan een minuut voorsprong op de vierde man. Omdat Wesley ook veel last begon te krijgen van zijn rug, heeft hij de wedstrijd op 80 procent uitgereden en nam genoegen met een mooie derde plaats.

‘’Voor mij is dit een mooie stap de goede kant op. Ik had nog best veel last van mijn rug en mijn fysiotherapeut adviseerde mij dan ook om een zwemtraining te gaan doen. De spieren zijn momenteel nog niet waar ze moeten zijn maar we gaan de goede kant op en kijken uit naar de volgende enduro in Bergeijk,’’ vertelt.

Het Open Nederlands Kampioenschap Enduro gaat aankomende zaterdag verder in Bergeijk.

Recent Posts