Wesley Pittens blikt terug op Dakar Rally als ‘geweldige ervaring’

Wesley Pittens ging naar de Dakar Rally om de beste Nederlander motorcrosser te worden. Dat was hij ook, maar halverwege de Rally viel hij uit. Terug in Vorstenbosch blikt hij terug.

Na vier etappes stond Pittens in de top veertig van de Dakar Rally en was hij de beste Nederlandse motorcrosser. In de vijfde etappe ging het mis. Hij viel en zijn motor was niet meer te repareren. Een bittere pil, maar hij blikt desalniettemin positief terug. “Het was een geweldige ervaring. Ik heb veel dingen geleerd en gezien. Ik weet wat ik anders moet doen. Het was gewoon geweldig, ook al ben ik er de helft te kort geweest.” Uiteindelijk bleek het een kabelbreukje te zijn waardoor hij viel. “Het voordeel is dat ik dat zelf niet had kunnen maken. Dus dan hoef ik me niet schuldig te voelen. Het is heel vervelend dat je door zo’n lullig ding uit kan vullen, maar het is eenmaal zo.”

Op het moment van uitvallen was Pittens de beste Nederlandse motorcrosser in het klassement. Dat hij uiteindelijk die titel aan zich voorbij ziet gaan doet hem nog niet eens zo zeer. “Dat doet me niet zo veel. Het is veel vervelender dat de jongens met wie ik reed nu in de top vijftien staan. Volgend jaar gaat hij voor een herkansing. “En dan wil ik bewijzen dat ik het twee weken lang kan en niet één week.”

Recent Posts