Wesley Pittens slaat zich goed door eerste dag van de marathonetappe in de Dakar Rally

Wesley Pittens van Team Yamaha Nederland Pittens Racing heeft de eerste dag van de marathon etappe van de Dakar Rally goed doorstaan. Ondanks dat de etappe bloedsnel was en Wesley liever in de duinen rijdt, wist hij de dag af te sluiten op een nette 35ste plaats.

‘’Deze etappe was heel anders dan de voorgaande dagen. De gemiddelde snelheid lag boven de 100 kilometer per uur en op sommige plaatsen reden we zelfs boven de 150. In het fesh fesh kwam de motor niet boven de 100 kilometer per uur, zo zwaar trok het. Ik heb erg moeten wennen aan de hoge snelheden en heb toch liever duinen,’’ vertelt Wesley.

Wesley kwam de dag goed door maar verloor enkel in de slotfase tussen de vijf a tien minuten tijd in een opgedroogde rivierbedding. ‘’Gelukkig zag ik op een gegeven moment een andere rijder rijden maar toen ik de juiste weg weer te pakken had, waren we wel 120 stenen verder. Verder heb ik gelukkig niets meegemaakt, de Yamaha is perfect in orde en ik hoef voor morgen enkel een schoon Twin Air filter te steken!’’

Door zijn vijfendertigste plaats in de etappe is Wesley in het klassement opgeklommen naar een negenendertigste positie en komt hiermee dus de top veertig binnen! De etappe van vrijdag loopt van Moquegua naar Arequipa en heeft een verbindingsroute van 431 kilometer en een special stage over 345 kilometer.

Klassement Dakar Rally na vier etappes:

1 Ricky Brabec 12.33 uur

2 Pablo Quintanilla 12.35 uur

3 Toby Price 12.37 uur

4 Sam Sunderland 12.38 uur

5 Adrien van Beveren 12.41 uur

39 Wesley Pittens 15.43 uur

Recent Posts