Wesley Pittens verliest half uur bij het zoeken van laatste waypoint

Wesley Pittens van Team Yamaha Nederland Pittens Racing heeft in de tweede etappe van de Dakar Rally, die liep van Pisco naar San Juan de Marcona, veel tijd verloren bij het zoeken van een waypoint.

De dag verliep voortvarend voor Pittens en lange tijd reed hij tussen de zevenendertigste en veertigste plaats. Omdat Wesley bij het zoeken naar het laatste way point zo’n half uur verloor, finishte hij op een zevenenvijftigste plaats.

Commentaar Wesley Pittens: ‘’Het verliep allemaal voortvarend vandaag. Ik heb veel rijders ingehaald maar helaas ging het bij het zoeken van het laatste waypoint mis. Ik heb hier een half uur lopen zoeken, echt klote maar ik ben heel binnen en er staan nog acht zware dagen op het programma. Het is zuur om te zien dat je de hele dag in de top veertig zit en dan uiteindelijk als zevenenvijftigste binnen komt.’’

Na twee dagen in de Dakar Rally staat de rijder uit Vorstenbosch op een eenenzestigste plaats in het klassement. Op woensdag wordt de derde etappe van de Dakar Rally verreden. Deze loopt van San Juan de Marcona naar Arequipa met een verbindingsroute over 467 kilometer met een special stage van 331 kilometer.

Klassement na twee etappes:

1 Joan Barreda 4.23 uur

2 Matthias Walkner 4.24 uur

3 Ricky Brabec 4.24 uur

4 Pablo Quintanilla 4.26 uur

5 Toby Price 4.27 uur

61 Wesley Pittens 6.03 uur

Recent Posts