Wesley Pittens moet nieuw motorblok steken na schade van kapotte zuiger

Wesley Pittens van Team Yamaha Nederland Pittens Racing heeft noodgedwongen een nieuw motorblok onder zijn Yamaha WR450F moeten leggen.

De schade die de kapotte zuiger heeft veroorzaakt is te groot waardoor Wesley en het team in goed overleg hebben besloten om voor een nieuw motorblok te kiezen.

Pittens maakte vandaag zijn debuut in de Dakar Rally. De eerste etappe liep van Lima naar Pisco met daarin een special stage van 84 kilometer. Al na drie kilometer hoorde Wesley een rammeltje in het blok waardoor hij besloten heeft om de etappe op een laag toerental uit te rijden.

In het bivak werd het probleem bekeken en al snel was duidelijk dat het om een kapotte zuiger ging. De zuiger heeft schade aangericht in het motorblok waardoor het team uit voorzorg heeft besloten om een nieuw motorblok onder de motor te leggen. Dit betekent wel dat Wesley vijftien strafminuten krijgt waardoor hij in het klassement zal dalen.

De Yamaha WR450F wordt nu geprepareerd voor de tweede etappe die van Pisco naar San Juan de Marcona loopt met een verbindingsroute van 211 kilometer en een special stage over 342 kilometer.

Commentaar Wesley Pittens: ‘’Uiteraard is de straftijd van 15 minuten balen maar ik heb dit in goed overleg met het team gedaan. We moeten de aangerichte schade van de zuiger serieus nemen en daardoor is besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en een nieuw blok te steken. We zitten nog in de wedstrijd en morgen gaan we er weer voor.’’

Recent Posts