Wesley Pittens moet behouden rijden in proloog van de Dakar Rally

Wesley Pittens van Team Yamaha Nederland Pittens Racing is de Dakar Rally naar tevredenheid begonnen. In de proloog over 84 kilometer reed Pittens helemaal alleen omdat hij vrij vroeg moest starten maar sloot de proloog naar tevredenheid af. Wel moest de rijder uit Vorstenbosch zich inhouden omdat hij na een aantal kilometer al een vreemd geluid constateerde aan zijn motor waardoor hij besloot om de rest van de proloog laag in toeren uit te rijden.

‘’Omdat ik iets in het blok hoorde, durfde ik niet voluit te gaan en heb ik er voor gekozen om zonder grote risico’s te nemen naar de finish te rijden. Verder is alles goed gegaan. Wel heb ik me een keer verkeken in een duin. Ik ben gelukkig niet gevallen maar het ging allemaal maar net goed. Ik heb vandaag lekker gereden en het navigeren ging goed. Ik ben dik tevreden over de start van de rally,’’ vertelt een tevreden Wesley Pittens.

Morgen gaat de Dakar Rally verder en loopt van Pisco naar San Juan de Marcona met een verbindingsroute van 211 kilometer en een special stage over 342 kilometer. Het team is momenteel volop bezig om de Yamaha machine helemaal na te lopen en het probleem met het motorblok op te lossen zodat Wesley morgen met fris materiaal van start kan gaan in de tweede etappe.

Recent Posts