Wesley Pittens klaar voor Dakar debuut

Wesley Pittens van Yamaha team Pittens Nederland is klaar om zijn debuut in de Dakar Rally te gaan maken. Voor de rijder uit Vorstenbosch is het zijn eerste deelname aan deze zware rally en zijn doelstelling is om zoveel mogelijk ervaring op te doen en de finish te halen.

De afgelopen dagen stonden in het teken van voorbereiding. Het materiaal werd opgehaald in de haven en vervolgens in het bivak geprepareerd. Even werden er nog wat testkilometers gemaakt om te kijken of alles goed voor elkaar was. De uren tikten weg en hoe dichter we bij de start komen, des te meer zin begint Wesley in de rally te krijgen.

De zaterdag was een lange dag want tijdens deze dag stonden de administratieve en machinekeuring op het programma. Het Yamaha materiaal kwam zonder problemen door de keuring waarna het aftellen pas echt begon. Vandaag staat voor Wesley enkel nog de podiumceremonie onder toeziend oog van duizenden mensen op het programma en dan is het zover dat hij af kan gaan tellen naar de eerste etappe!

De eerste etappe zal bestaan uit 240 kilometer verbindingsroute en 84 kilometer proef. Deze dag zal volledig off piste zijn waardoor Wesley moet proberen om gelijk een lekker ritme te pakken.

Commentaar Wesley Pittens: ‘’Na zo’n lange voorbereiding is het nu eindelijk zover. Ik heb heel lang uitgekeken naar dit moment en ik heb er dan ook echt zin in. De afgelopen dagen zijn fijn verlopen. Het team is goed op elkaar ingespeeld en de sfeer binnen het team is fantastisch.’’

Recent Posts