Wesley Pittens stijgt in het rookie klassement van de Merzouga Rally

Wesley Pittens van Yamaha team Pittens Nederland heeft de marathonetappe van de Merzouga Rally op positieve wijze af weten te sluiten. Op de eerste dag was het met 45 graden bijzonder warm maar gelukkig had de rijder uit Vorstenbosch hier weinig last van! Wel is hij tijdens de etappe een keer gevallen in de duinen en bezeerde daarbij zijn schouder. Ondanks dit wist hij zonder problemen de finish te halen en klom in het rookie klassement naar een achtste plaats.

‘’Ik heb de hele etappe zelf genavigeerd en dit ging geweldig. Ik heb op 40% van mijn kunnen gereden zodat ik me goed op het navigeren kon toeleggen en dat is gelukt,’’ waren de woorden van Wesley aan het einde van de eerste dag van de marathonetappe.

De tweede dag bestond uit enorm veel stenen maar ook door deze omstandigheden sloeg hij zich goed heen, wat ervoor heeft gezorgd dat hij in het rookie klassement nu twee plaatsen is gestegen en op een zesde plaats staat van de 40 deelnemers. Morgen gaat de rally verder en krijgt hij 50 kilometer duinen voor de kiezen!

Recent Posts