Wesley Pittens nieuwe leider in het ONK Enduro E2

E2 Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten weten te winnen.

De rijder uit Vorstenbosch reed vanaf het begin af aan sterk en begon gedurende de wedstrijd steeds beter te rijden. Toen de concurrentie in de problemen kwam, kon Pittens de wedstrijd op beheerste wijze uitrijden en won de E2 klasse.

In de eerste proef was het erg glad maar hierin liep het lekker met Wesley en wist hij een redelijk goede tijd neer te zetten. De rijder uit Vorstenbosch weet dat hij een diesel is en begon dan ook met vertrouwen aan de tweede proef. Wesley vond dit een moeilijke proef omdat deze erg kort uitgezet was. Ook hierin reed hij een goede tijd en bleef kort in de buurt bij de leider. De derde proef was de mooiste van allemaal en hier liep het allemaal super voor Wesley. Echter door een tak tussen zijn rempedaal verloor hij nogal wat tijd maar hier bleef hij rustig onder omdat hij wist dat er nog drie ronden gereden moesten worden.

In de tweede ronde liepen de eerste twee proeven lekker en in de derde proef deelde hij een tik uit en wist een aantal seconden goed te maken op de concurrentie. Vanaf dat moment begon het rijden steeds beter te gaan en toen de concurrentie te kampen kreeg met pech, kon Wesley beheerst naar de overwinning rijden in de E2 klasse.

Met de zege in Holten is Wesley ook de nieuwe leider geworden in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. Wesley is zich nu aan het klaar maken voor de Merzouga Rally. De motoren vertrekken begin april richting Marokko maar voordat deze wedstrijd is zal hij eerst deelnemen aan de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Mettet op 8 april.

Recent Posts