Tegenslag voor Wesley Pittens in voorlaatste etappe Serres Rally

Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft tijdens de voorlaatste dag van de Serres Rally in Griekenland problemen gekend.

Na een goede eerste proef begon de motor in de tweede proef na zeventien kilometer steeds slechter te lopen. Met moeite kwam Pittens nog over de bergen en gelukkig wist hij de laatste honderd kilometers door te komen. “Ik was echt heel blij toen ik over de finish kwam. Eigenlijk twijfelde ik vanaf het eerste moment al over de brandstof die we hadden getankt, het werd geleverd uit zo’n oude pomp,” aldus een opgeluchte Pittens.

Eenmaal teruggekeerd in het bivak heeft het team van Pittens de brandstofpomp, injector en boogie vervangen. Toen dit gedaan was, heeft Wesley tien minuten proefgereden met de motor en de problemen lijken verholpen.

Morgen staat de laatste etappe van tweeënzeventig kilometer op het programma en hierin zal Wesley zijn tweede plaats in de R3 klasse gaan verdedigen. Zijn voorsprong op de derde man is dertig minuten waardoor hij nog wat ademruimte heeft. In het totaalklassement bezet Pittens momenteel de vierde plaats. “Morgen wordt een erg pittige dag waarin het moeilijk navigeren wordt. Mijn plaats behouden en goed finishen is het doel,” aldus Pittens.

Recent Posts