Wesley Pittens kent opnieuw sterke dag in Griekenland

Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft in de vierde etappe van de Serres Rally in Griekenland opnieuw een goede dag gekend. Ondanks een tijdstraf van 10 minuten staat Pittens nu tweede in zijn klasse en derde overall.

De proef van vandaag werd verreden over 20 kilometer en op een hoogte van 2000 meter. Een extra moeilijkheid aan de proef was dat navigeren alleen was toegestaan via het kompas. Daarnaast maakte Wesley vrij snel een foutje doordat hij te vroeg op de zogenoemde kapkoers ging rijden. Daardoor belandde Pittens op de verkeerde berg waarna hij ook nog een keer ten val kwam.

Gelukkig wist Wesley daarna vrij snel het goede pad te vinden en reed hij met een goed tempo vrij gemakkelijk naar de finish. Helaas kreeg Wesley na de finish een tijdstraf van de organisatie, dit door het fout rijden. Wesley had namelijk 250 meter aan de verkeerde kant van de top gereden. Na vier dagen staat de rijder uit Vorstenbosch op een tweede plaats in zijn klasse en derde in het totaalklassement.

Tussenstand Serres Rally na vier dagen:
1 Stefan Svitko
2 Wesley Pittens
3 Kreidl Ferdinand
4 Paul Spierings
5 Ondrej Klymciw

Recent Posts