Wesley Pittens knap negende in het WK Superenduro in Duitsland

Afgelopen weekend stond er in het Duitse Riesa de tweede ronde om het wereldkampioenschap superenduro op het programma met aan de start debutant Wesley Pittens. Bij aankomst op donderdag waren de Duitse circuit bouwers nog druk aan het werk, ‘Alle obstakels waren 3x zeer hoog als ik gewend ben en erg lagen een paar mooie dubbels in, ik had meteen door dat dit iets heel anders was dan Schijndel’ lacht de Yamaha-rijder.

Pittens vertrok naar Duitsland voor de ervaring, en het zou geslaagd zijn als hij zich zou weten te plaatsen voor het avondprogramma. De YZ450 kwam zoals verwacht soepel door de keuring en de superenduro kon echt gaan beginnen.

De dag begon moeilijk want na twee rondjes zat de vrije training er alweer op voor Wesley ‘op de stenen sectie reed ik mijn voorrem krom, gelukkig ging het in de tijdtraining een stuk beter en kwam ik tot de 4e tijd’. Dankzij deze mooie klassering kon Wesley een goede plek achter het starthek uitzoeken voor de kwalificatie race. Na het vallen van het starthek reed de 24-jarige crosser op een derde positie tot hij opnieuw technische problemen opliep op de stenensectie, de kettinggeleider raakte beschadigd en zodoende liep de ketting eraf. ‘Gelukkig kreeg ik de ketting er snel weer op en kwam ik nog als 4e over de finish’, deze klassering was genoeg voor een plaats in het avondprogramma.

Ondanks dat het avontuur na het behalen van de wedstrijden eigenlijk al geslaagd was stond Wesley toch wel erg gespannen aan de start van de eerste manche, en dit had ook invloed op het rijden.
‘Het rijden ging door de spanning niet soepel, gelukkig kwam ik toch nog in mijn ritme en kon als 10e finishen’. In de 2e manche ging het rijden al beter en werd Wesley als 9e afgevlagd. Deze uitslag bood perspectief voor de 3e manche want Pittens wist nu dat een top 10 klassering haalbaar was.

In de afsluitende derde manche maakte Wesley al vrij snel een grote fout en moest hij als 14e en laatste aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed en dit resulteerde halverwege de wedstrijd in een achtste plaats, helaas maakte Wesley 2 ronden voor het einde weer een fout en werd hij 10e.

Op de eindafrekening na 3 manches vond de Yamaha-rijder zich terug op de 9e plaats, ‘Het was leuk en super om mee te maken, wat een baan, veel publiek, echt één groot feest’. Deze ervaring smaakt naar meer en Wesley hoopt dan ook nog enkele WK superenduro wedstrijden eraan vast te kunnen plakken.

Als laatste wil Wesley nog zijn dank uitspreken aan Yamaha en zijn sponsoren, want zonder hen is het uitoefenen van zijn sport überhaupt niet mogelijk.

Recent Posts