Wesley Pittens pakt de Nederlandse endurotitel in de E2 klasse en de scratch

Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft in Holten twee Nederlandse titels in de wacht weten te slepen. De rijder uit Vorstenbosch werd kampioen in de E2 klasse maar won daarnaast ook het scratchklassement, wat wil zeggen dat je van alle drie de inter klassen de meeste punten hebt gescoord.

Wesley nam uitvoerig de tijd om op woensdag en donderdag de proeven te verkennen. De organisatie had hele mooie bosproeven uitgezet, afgewisseld met een proef op een bouwland. Het was wel duidelijk dat de organisatie er echt werk van had gemaakt.

De eerste dag begon gelijk met een tegenslag. Ondanks dat het rijden super ging, zag Wesley een wortel, die onder water lag over het hoofd, en kwam hard ten val. Toch verloor hij hier niet veel tijd en ging gemotiveerd door naar de tweede proef. Fanatiek ging hij hier te werk en het ging lekker totdat hij ook in deze proef even een klein schuivertje maakte. Ook in de derde proef verloor hij iets tijd door een klein foutje. Alle peilen werden gericht op de tweede ronde waarin alles een stuk beter verliep. Wel reed hij zich in de vierde proef nog even vast in de modder maar de schade werd beperkt gehouden waardoor er nog van alles mogelijk was. De eerste proef was op het lijf geschreven van Wesley. Hier ging hij dan ook als een speer in de derde ronde en omdat ook de concurrentie nog een fout maakte, begon hij met een voorsprong van 15 seconden aan de twee laatste proeven. Wesley hield het tempo strak en bouwde zijn voorsprong gestaag verder uit. Dit zorgde ervoor dat hij de eerste dag met een voorsprong van een minuut winnend af wist te sluiten.

In het begin van de tweede dag was het koud. De Super B accu in combinatie met de Yamaha zorgden ervoor dat alles gesmeerd liep. Door de valpartij van de dag ervoor begon Wesley wat stijf in de eerste ronde. Naarmate de dag vorderde begon het steeds beter te gaan en wist hij zijn klasse met een minuut voorsprong te winnen.

Na twee spannende dagen, verzekerde Wesley zich van de titel in de E2 klasse maar pakte ook de titel in de scratch! Daarnaast was het de derde keer in zijn carriere dat hij de kampioensrit won. Voor Wesley is dit een mooie opsteker en hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar seizoen 2017 waarin hij opnieuw met Yamaha op jacht zal gaan naar de titels in de endurosport.

Recent Posts