Wesley Pittens zegeviert in het ONK Enduro in Hellendoorn

Wesley Pittens heeft afgelopen zaterdag het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn weten te winnen.  Wesley was de hele dag aan het strijden voor de winst in de E2 klasse. Dankzij twee hele sterke laatste proeven wist hij het verschil te maken en won naast de E2 klasse ook de scratch in Hellendoorn.

Op vrijdag constateerden Wesley dat de club van Hellendoorn zoals ieder jaar enorm veel tijd in het uitzetten van de proeven had gestoken. De dauwpop proef was lang en zwaar, de Voortman proef enorm technisch en de zandkuil was mooier uitgezet dan in de voorgaande jaren het geval was.

Met Wesley ging het in de eerste proef nog niet soepel maar toch wist hij er op zijn Yamaha de snelste tijd uit te persen. In de tweede proef ging het lekker maar hier waren geen tijden van bekend door een probleem met het systeem zodat hij niet wist hoe hij er voor stond. In de derde proef kon hij niet lekker in zijn ritme komen en door een aantal kleine foutjes verloor hij hier tijd op de concurrentie.

Met een achterstand van veertien seconden op de leider begon hij aan de tweede ronde. Fanatiek ging hij de eerste proef in maar kwam hier net een halve seconde tekort om de snelste tijd neer te kunnen zetten. Vanaf de tweede proef gingen alle remmen los en op zijn Yamaha WR450F wist hij hier een aantal seconden van zijn achterstand af te snoepen.

Met een kleine achterstand zou in de laatste ronde de beslissing gaan vallen. In proef 1 verloor hij weer drie seconden maar na een scherpe tweede proef wist hij er zeven terug te pakken. In de laatste proef ging Wesley er helemaal voor en knalde er een tijd uit waarmee hij tien seconden sneller was dan de concurrentie. Dit zorgde ervoor dat hij niet alleen de E2 klasse, maar ook de scratch winnend af wist te sluiten met een verschil van elf seconden op de tweede man.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Wesley aan de leiding en heeft een voorsprong van vier punten op de tweede man. Aanstaande zaterdag krijgt het kampioenschap zijn vervolg in Zelhem.

Recent Posts