Yamaha en Wesley Pittens sluiten meerjarige overeenkomst

Yamaha en Wesley Pittens hebben een overeenkomst gesloten voor een samenwerking van drie jaar. Na goede seizoenstart op Yamaha waren beide partijen blij met een samenwerking voor een langere termijn.

De nieuwe Yamaha WR machines zijn op alle fronten compleet herzien en vergelijkbaar met de Yamaha YZ cross range, die met zijn diensten al een wereldtitel heeft weten binnen te halen. Voor Yamaha een logische stap om een talentvolle coureur op een competitieve motor in te zetten in de E2 enduro klasse. Het vertrouwen in Pittens, die momenteel tot de absolute Nederlandse endurotop behoort, wordt hiermee bevestigd.

Pittens zal zich in de rest van dit seizoen concentreren om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro tot een succesvol einde te brengen. Naast de nationale titel zal er ook in het Europees Kampioenschap Enduro gestreefd worden naar goede resultaten. Voor Wesley, die tijdens het EK Enduro in Italie een rugblessure opliep, telt alleen nog een goed resultaat in de laatste wedstrijd van dit kampioenschap in Harfsen. Deze wedstrijd wordt aankomend weekend verreden.

Naast het ONK en EK enduro is er een toekomstplan gemaakt om op een gecontroleerde manier door te groeien richting de rallysport. Dankzij de ondersteuning van Yamaha krijgt hij de kans om rustig kennis te maken met deze tak van sport. Daarnaast is ook de begeleiding van Mr. Dakar, Henk Knuiman (tienvoudig Dakar finisher), hierin een geweldige opsteker. Door Henk zijn enduro en rally ervaring, in combinatie met de ondersteuning van Yamaha, zullen de mogelijkheden open zijn zodat Wesley zich tot een succesvol rallyrijder kan ontwikkelen. In 2017 moet hij het roadbookrijden onder de knie zien te krijgen en in 2018 moet hij zich in een aantal woestijn rally’s weten te kwalificeren voor een startbewijs voor Dakar 2018.

‘’Ik ben blij dat ik met Yamaha een meerjarige enduro overeenkomst heb kunnen sluiten, een belangrijke stap in mijn carriere en daarom is het super fijn dat we een mooi toekomstplan hebben kunnen uitstippelen,’’ vertelt een enthousiaste Wesley Pittens.

Recent Posts