Aftellen naar het EK Enduro in Harfsen: Wesley Pittens als kanshebber van start

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober wordt de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro verreden in het Gelderse Harfsen.

Tevens wordt er in deze zelfde wedstrijd gestreden voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap. Een rijder die hier zeker wil vlammen is Yamaha-rijder Wesley Pittens uit Vorstenbosch.

Pittens heeft zich in de laatste jaren opgewerkt tot 1 van de beste Nederlandse endurorijders en wist in 2014 Nederlands Kampioen E3 te worden. Dit jaar begon niet volgens plan want tijdens het Europees Kampioenschap in Italie verloor hij de controle over de motor en schoot een ravijn in. Hierbij brak hij drie ruggenwervels, een rib en liep daarbij tevens een klaplong op. Er volgde een lange weg om weer terug te komen op zijn oude niveau maar na een zware periode wist hij onlangs toch weer de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Havelte te winnen.

Wesley heeft in de afgelopen weken hard doorgetraind en voelt zich goed in de aanloop naar Harfsen. ‘’Het was een zware valpartij in Italie en hier heb ik toch wel enige tijd flink last van gehad. Ook conditioneel liep ik hierdoor een achterstand op maar door hard te blijven werken, begon het weer steeds beter te gaan en heeft het er toch voor gezorgd dat ik nu weer lekker in mijn vel zit’’, vertelt een enthousiaste Wesley Pittens.

Door zijn valpartij in het EK in Italie is Pittens kansloos om nog in de top drie van het kampioenschap te kunnen eindigen. Ondanks dit komt hij uiterst gemotiveerd naar Harfsen om daar voor het hoogst haalbare te gaan. ‘’Door de nulscore van Italie ben je gelijk kansloos om voor een hoog resultaat in het kampioenschap te gaan. Ik zie de wedstrijd in Harfsen als een individuele wedstrijd en ga er vol tegenaan. Omdat deze wedstrijd ook meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap zullen we op twee manieren naar de wedstrijd moeten kijken omdat ik ook met Hans Vogels in de strijd zit om de koppositie in de E2 klasse. Kortom we kunnen niet berekenend gaan rijden maar moeten alles geven omdat Hans ook een hele snelle man is in het zand’’.

De afgelopen twee seizoenen waren erg succesvol voor Pittens. In zowel 2014 als 2015 wist hij in zijn klasse te winnen en dit bewijst wel dat hij zich goed thuis voelt op de ondergrond waarop in Harfsen gereden wordt. ‘’Harfsen zorgt er altijd voor dat er uitdagende proeven liggen. Ik voel me goed thuis op de bosgrondachtige proeven en heb er ieder jaar fijn gereden. In de aanloop op de wedstrijd zullen we nog even hard gaan trainen op soortgelijke ondergrond zodat we goed voorbereid aan de wedstrijd kunnen beginnen. Ik heb gehoord dat ze er dit jaar een nieuwe proef in de route hebben opgenomen en ik ben zeer benieuwd wat dit zal zijn. Het is altijd leuk om op een nieuwe proef te rijden omdat niemand hier dan in het voordeel is’’.

Zijn uitgesproken wens is natuurlijk om zijn thuis EK te winnen maar er zijn meer kapers op de kust zowel in het Open Nederlands Kampioenschap als in het Europees Kampioenschap. ‘’Winnen is nooit makkelijk maar we gaan er zeker onze uiterste best voor doen. De verschillen met mijn concurrenten zijn klein waardoor ieder foutje afgestraft wordt. Voor het niveau in de endurosport is dat alleen maar goed en dit maakt de wedstrijden ook zeker interessant om te volgen. De wedstrijd in Harfsen wordt over twee dagen verreden. Om op beide dagen de hele dag scherp te blijven is niet makkelijk maar dit zal wel nodig zijn om kans te maken op de zege. Ik kijk er erg naar uit en ga mijn uiterste best doen om iets moois te laten zien in Harfsen’’.

Het Open Nederlands Kampioenschap en het Europees Kampioenschap Enduro wordt op 28 en 29 oktober verreden in Harfsen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mxharfsen.nl

Recent Posts