Wesley Pittens wint E2 klasse en scratch in het ONK Enduro in Havelte

Yamaha-rijder Wesley Pittens heeft zaterdag de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte gewonnen. De rijder uit Vorstenbosch moest even in zijn ritme komen maar toen hij het juiste ritme gevonden had, zette hij snelle tijden neer in de proeven en wist hij de E2 klasse en de scratch winnend af te sluiten.

Havelte staat bekend om het diepe zand op het militaire oefenterrein. De organisatie had twee mooie proeven uitgezet, die gedurende de dag vijf keer gereden dienden te worden.

Wesley vertrok op zijn Yamaha WR450F scherp in de ochtend. De eerste proef verliep niet geheel vlekkeloos en door een foutje liet hij hier een paar seconden liggen. Wel merkte hij dat het rijden lekker ging en dat de Yamaha deed wat hij wilde. In de tweede proef ging het al beter en vanaf de tweede ronde kwam hij goed in zijn ritme. Dit zorgde ervoor dat hij tijd goed begon te maken en ronde op ronde kort op de concurrentie zat.

Door een strak tempo te blijven rijden tot aan de finish wist hij de dag als winnaar af te sluiten. Wesley won niet alleen de E2 klasse maar zegevierde ook in de scratch. Met deze zege is Wesley in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats. Zijn achterstand op de leider in het kampioenschap bedraagt slechts twee punten. In de komende weken zal Wesley zich voor gaan bereiden op de volgende wedstrijd in Vorden, die op zaterdag 22 oktober op het programma staat.

Recent Posts