Wesley Pittens 8ein het Europees Kampioenschap Enduro in Letland

Wesley kwam op de eerste dag ten val en dit had tot gevolg dat zijn koppelingskabel eruit schoot. Voor Wesley betekende dit het einde van de wedstrijd. Op de tweede dag kwam hij sterk terug en wist hij achtste te worden in de E2 klasse.
Een week voor aanvang van de wedstrijd reisden Wesley af naar Letland om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd. De proeven hadden een Nederlands tintje, op proef drie na. Vol goede moed werd er aan de eerste dag begonnen.

Wesley begon wat stroef op de eerste dag. Dit was weer zijn eerste wedstrijd na zijn blessure en dit bezorgde hem toch wel wat zenuwen. De tijden van in de eerste ronde waren erg goed maar helaas ging het in de tweede ronde mis. Wesley kwam ten val en kwam hierbij hard tegen zijn koppelingshendel aan waardoor de kabel eruit schoot. Na deze valpartij besloot Wesley om terug te keren naar het paddock om de motor te maken en zich klaar te maken voor de tweede dag.

Op de tweede dag ging het rijden erg goed en vanaf de tweede ronde kwam hij ook lekker in zijn ritme. Het rijden ging steeds beter en beter en dit resulteerde in een achtste plaats in de E2 klasse.

Commentaar Wesley Pittens: ‘’Ik voel dat ik nog niet ben waar ik wil staan. Ik ging de wedstrijd in met als doelstelling om lekker te rijden. Met een achtste plaats in deze druk bezette klasse kijk ik tevreden terug. Ik weet nu wat me te doen staat en wil in Nederland straks 110% fit voor de dag komen’’.

De laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro wordt op 28 en 29 oktober verreden in Harfsen.

Recent Posts